Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Sama přiznáváte, že tam jezdil do roku 1942. Pak již to bylo o něčem jiném.... Takže tento váš blog je prakticky naprosto zbytečný....

A otázka zda vepřín stojí v areálu anebo blízko něho je také naprosto zbytečná. Prostě v tomto prostoru trpěli, umírali nebo odtud šli přímo na smrt lidé!

1 2
možnosti
Foto

V celé Evropě za II. světové války trpěli, šli na smrt nebo rovnou umírali lidé. Je jen několik symbolicky zachovaných památek, některé věznice dále slouží jako věznice, v továrnách se vyrábí. Proměnit Evropu na památkovou zónu by bylo velmi nepraktické. Jsem historik, ale lidem říkám, že nelze žít jen minulostí.

1 0
možnosti
Foto

Motáte různá období tábora dohromady... V tom období, o kterém píšete tam prakticky žádní Romové nebyli. Je to právě období do roku 1942. Právě ta různá období používají někteří politici k manipulaci. Přečtěte si například tento článek, kde jsou ta období popsána: http://www.romea.cz/cz/publicistika/analyzy/jana-horvathova-tzv-cikansky-tabor-v-letech-stejne-jako-obdobne-zarizeni-v-hodonine-u-kunstatu-plnily-funkci-koncentracnich

1 3
možnosti
Foto

Tak, to bych vůbec neřekl. Cikáni (slovo Rom tehdy neexistovalo) tam byl spolu s osobami, žijícími cikánským způsobem života, bez ohledu na jejich etnikum.

3 0
možnosti
Foto

V Letech se narodilo 30 dětí a nepřežilo ani jediné z nic. Proč něco tak odporného zlehčujete? Nestydíte se ani trošku, když se na ten svůj náckovský obličej podíváte do zrcadla?

2 15
možnosti
JK

Autorka uvedla jméno, zdroj.

3 0
možnosti
Foto

Od zaměstnance našeho provozu v Zalužanech, což je od Let na dohled, vím už z dob socialismu to samé. Z tábora si mohli rolníci vyžádat brigádníky na práci, ale říkal, že byli líní a nešikovní a tak je lidé moc nechtěli. Také pracovali ve Schwarzenberských lesích.

3 0
možnosti
VV

To bylo zrejme ve vice taborech. Zajedte se podivat do K.Z. Flossenbürg. Je to kousek za hranicema v prekrasne prirode. Maji tam mimo jine dopis veliteli tabora od selky ktera prosi o vyslani par veznu, aby ji pomohli sklidit urodu a vymalovat domek, o jidlo ze se jim postara.

3 0
možnosti

Byl ten tchán Rom? Dokážete vysvětlit, za co přesně byly v tom táboře romské děti a proč pak byly popraveny v Osvětimi?

0 1
možnosti
Foto

zachování celistvosti rodiny. No a Osvětim, to je už jiná kategorie.

2 0
možnosti
Foto

Lety byly zpočátku táborem pro osoby vyhýbající se práci. A režim v táboře byl volný.

6 0
možnosti
VV

Ano, byl zalozen uz za druhe republiky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik