Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J91o57s74e66f 72P10o16t45r

16. 11. 2022 0:48

Paní blogerko, zaujala jste mě vaší větou z dob reálného socialismu " koho musíme milovat a koho musíme nenávidět". Pro drtivou většinu lidí z té doby je to nicneříkající věta a to pouze proto, že to byla mantra k totalitnímu vymydlování m,ozků, které bylo tak účinná, že všichni ti, kdo tomu podléhali, si neuvědomovali, a to ani dneska, že je to vymydlování mozků. Já osobně jsem byl přinucen mantru "koho milovat a koho nenávidět" přednášet na vojně nově odvedeným nováčkům, dokud se to nenaučili zpaměti "vysypat z rukávu"

KOho musí socialistický člověk milovat : Stranu a vládu, Sovětský svaz ( toho na věčné časy), dělnickou třídu, mezinárodní pokroková revoluční hnutí.

Koho musí socialistický člověk nenávidět : Imperialisty z Wall Streetu, německé revanšisty, šlechtu, Vatikán a katolickou církev.

Uznejte sama, že to "koho milovat, koho nenávidět" bylo tak účinné, že dneska se podle toho dívá na svět na 80% obyvatel české kotliny a moravských úvalů.

2 0
možnosti
PJ

Paní Bohumilo opravdu si myslíte, že by Havel schvaloval napadení Ukrajiny Ruskem? A myslíte , že Západ Rusku ubližoval? Skončila studená válka, navázaly se obchodní vztahy, firmy investovaly v Rusku , navázala se spolupráce ve vesmíru a jak je vidět nepomohlo to. Co víc se mělo udělat? Nebo si myslíte, že Rusko si na území bývalého Sovětského svazu může dělat co chce? Že se nestydíte.

2 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik