Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Rusko Ukrajinu nezabralo, zabralo Krym. Ale ten už byl historicky sporným územím a obyvatelé se chtěli připojit k Rusku (nejenom v referendu ale i v průzkumech). S Ukrajinou to Rusko zkoušelo přes konflikt ve východní části, tajně pomocí "zelených mužíčků" a vojáků na dovolené. Nakonec to nedopadlo a dodnes čelí sankcím. K obsazení Čech je ještě dlouhá cesta přes Ukrajinu a Slovensko a postoj světa by pak nezávisel na tom, jestli jsme, nebo nejsme v NATO, ale i v zájmu ostatních zemí by bylo zastavit ruskou expanzi

4 6
možnosti

Postoj západu by p o c h o p i t e l n ě závisel na tom, zda jsme, či nejsme členy NATO. Jen proto si putinovské Rusko mohlo dovolit zabrat ukrajinský Krym, a jen proto na hranicích pobaltských států jen provokuje, ale nedovolí si jakoukoliv anexi.

11 1
možnosti
PD

jen naiva si myslí, že nás nato vzalo pod svá křídla kvůli našim 20 tankům a 7 gripenům. Nato potřebovalo jen posunout svou hranic o pár set km dál od Mnichova.

8 5
možnosti
Foto

Ovšem vojín Drápal, to je jiná káva! Díky Vám tam jsme! ;-D

1 0
možnosti
PK

Tak díky vašemu blogu konečně vím, co jsou ti Angličani zač....

2 2
možnosti
Foto

Ano, dopadli bychom, nedej Bože, jako Švýcarsko nebo Lucenbursko.

Lituji, Váš blog je hodně prvoplánová agitka, hodná starého způsobu myšlení. To neberu.

I když nějakého toho "ochránce" jako je NATO potřebujeme, protože my jsme geopoliticky jinde. Ale o tom Vy nemluvíte a motáte jenom hrušky s jabkama - fakta s emocemi.

A nezbývá si než myslet, že jaro 68 bylo celé fraška včetně toho "uvolňování", protože Sovětský svaz (což není totéž jako Rusové, milostivá) potřeboval najít důvod jak do střední Evropy umístit své jaderné zbraně.

Což celé nevysvětluji Vám, pochybuji že Vy to pochopíte, ale těm, co případně zavítají do diskuse.

A můžete si hodit mincí, do kterého "pytle" mne vhodíte, pokud máte takovou minci která má tři strany. Protože já jsem ta strana čtvrtá.

14 15
možnosti

Švýcarsko bylo historicky vždy neutrálním státem. My jsme patřili pětačtyřicet let pod sféru vlivu SSSR a na to Rusko nezapomíná. Pokud se domníváte, že uvolňování v druhé polovině 60.let byla jen fraška, je vidět, že o tom moc nevíte a jen tady trapně plácáte.

6 2
možnosti
BH

Výborný blog naprostý souhlas.

8 4
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik