Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Je možné, že silné ruské dezinformační kampani někteří pohrobci komunismu podlehnou tvrzení že Rusko je hodný kamarád a myslí to s námi dobře a až se oficiálně přidáme ke svazu pak budeme žít v zázračném blahobytu. Pro váhavce je tu alternativní pohádka o neutralitě, samozřejmě garantované Ruskem.

Nenechte se vysmát rudí bratři, další krvavý režim Češi nedopustí. Od té doby co jsme v EU a NATO tak máme jistotu, že vyhlazovací pracovní tábory, politické procesy, politické vraždy, odvlečení na Sibiř a podobné praktiky u nás nejsou a nebudou. Za naše potíže si můžeme vlastní blbostí a taky si je vyřešíme. Nejlepší by bylo nepustit rudé komunisty a STBáky do žádné funkce, ale my nejsme jako oni. Pěkně demokraticky nastupuje nová generace a také díky EU a NATO s tím pohrobci komunismu nic nenadělají, protože mocichtivý krvavý Putin má jednoduše strach.

10 2
možnosti
Foto

Finsko a Rakousko jsou plne proruskych hlupaku a komunistu?

3 6
možnosti
Foto

Ale oni z NATO nevstoupili!

Pán asi nechápe už ani nadpis. :-P

9 1
možnosti
LT

Umí si někdo představit, jak dlouho by trvalo Putinovi zabrat nás stejně. jako zabral Ukrajinu, kdybychom nebyli v NATO?

Zdroj: https://bohumilatruhlarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774902

Ano, umím si to představit. Pouhým pohledem na mapu totiž zjistíte, že aby nás tedy mohl Putin zabrat, pak by buďto musel zaútočit přes pobaltské státy a Polsko, případně převálcovat Ukrajinu a Slovensko.

Obě varianty jsou poněkud hodně krkolomné a jaksi utopické. Ale věřím, že určitě mi teď napíšete detailní rozbor možného ruského útoku s ideálním směrem, kde podpoříte svou myšlenku, že by to byla otázka pár dní.

Respektive ano, varianty mnou zmíněných útoků by byly reálné v okamžiku, kdy by se Putin rozhodl zaútočit na Evropu jako celek. Pak ano. Ovšem v tu chvíli mám pocit, že by bylo jedno, jestli jsme nebo nejsme v NATO, ta obrana by buďto byla společná a celoevropská, nebo by si vyzobal jeden stát po druhém.

4 4
možnosti
LT

Pane Dvořáku, děkuji za mínus.

Takže očekávám i od vás detailní zprávu o tom, kudy by mohl vést případný Ruský útok, jak by byla vyřešena logistika a jak by bylo zajištěno, aby útok byl veden ve směru, kdy by se ostatní evropské země nemusely znepokojovat a tím pádem by nehrozil jejich možný zásah.

Děkuji.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. R^:-) Kvikot čecháčků a další putinovské havěti není třeba brát vážně. ;-D

9 5
možnosti
JH
JH

" V mojí dětské hlavičce byl zmatek nad zmatek..." a ani na stará kolena se to, bohužel, nevylepšilo:-)

2 9
možnosti
Foto

To mluvíte o sobě?

1 0
možnosti

Bohunko, na jedné straně souhlasím, že potřebujeme spojence a NATO byla do nedávné doby slušná aliance. Na druhé straně si uvědom, že svým nadpisem třeba mne označuješ. Já sice ještě pro vystoupení z NATO nejsem, ale v poslední době mám otázky. Zlé Rusko obsadilo Krym. Člen NATO (Turecko) obsadil kus Sýrie. Člen NATO (USA) zaútočil na Irák, na základě vylhaných informací. Členové NATO (Francie a Turecko) v Lybii podporují každý jinou frakci, které proti sobě bojují. My jako jejich spojenci jim na základě smluv pomáháme. V Afgánistánu jsme se tímto dostali do stejné role, jakou měli Rusové v roce 1968. Uvědom si, kolik vojska NATO zabila civilistů. Pod namířenou zbraní museli nastoupit cestu demokracie. Stejně jako my museli nastoupit cestu socialismu. Samozřejmě nám, stejně jako kdysi Rusům, tvrdili, že nám pomáhají. Rusové pomáhali proti kontrarevoluci, my proti terorismu. Afgánci na to měli evidentně jiný názor. Čára

5 5
možnosti
VF

Panečku, teď jste to všem natřela ! Opravdová perla !

2 1
možnosti
Foto

Tak to jsou asi Rakousko a Švýcarsko nebo třeba Švédsko a Finsko (!) plné komunistů, prorusáků nebo dokonce hlupáků, jak uvádíte v nadpisu článku.

Kdo by to byl řekl..... zrovna takové příkladné zěmě.....;-D

11 9
možnosti
MD

A, CH a SWE tradicne neutralni země, vice mene mimo zajmovou oblast Ruska, takze u nich to srovnani s nami kulha na obě nohy.

Jediné relevantni ve vašem výčtu je Finsko, ale to je partnerem NATO a o vstupu do NATO se tam vede diskuze. https://www.natoaktual.cz/analyzy-a-komentare/finsko-nato-jako-alternativa.A050624_120805_na_analyzy_m02

8 1
možnosti
JH

S NATO na věčné časy a nikdy jinak!

1 5
možnosti
Foto

Kokety koketujou, prskavci prskaj. Ovšem ani ne každý rozvod se dotáhne až do konce. Třeba s ohledem nejen na vlastní zájmy, ale i s ohledem na rodinu. Lapidárně pak: KECAT LZE O LECČEM, OVŠEM REALIZACE KECŮ JE JENOM NONSENS, NEB KECY ZÚSTÁVAJÍ STÁLE JENOM KECY;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik