Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Opravdu jsme "mezi předními místy"?

Podle statistiky z roku 2016 je ořed námi v počtu sebevrařd na 100000 obyvatel prakticky celá východní Evropa, ale i Irsko, Rakousko, Finsko nebo Francie.

Navíc u nás počet sebevražd během posledního půlstoletí s drobnými výkyvy setrvala klesá (vizme statistiku https://www.czso.cz/csu/czso/sebevrazdy_zaj).

0 0
možnosti
IL

I88v15a81n60a 55L31a97n39c24e

31. 3. 2019 12:21

Krasne napsano, souhlasim. R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Za komunismu bylo 2 824 sebevražd. Je zajímavé, že nejvíce sebvražd bylo v měcí březnu a na přelomu října a listopadu. Ovšem nelze tvrdit, že lidé páchají sebevraždu jen z důvodů politických a společenských a následně díky tomu i z ekonomických důvodů. Vedle toho totiž páchají sebevraždy z důvodů rodinných, z důvodu závislostí a z důvodu osobních finančních problémů, tyto pložky nemusí být ovlivněny politickými, společenskými a ekonomickými důvody. Lidé také páchají sebevraždy z důvodů zdravotních, z důvodu nudy a podobně, Nelze tedy rozhodně všechny sebevraždy házet na současný či minulý režim. To podtrhuje i tan fakt, že příčiny sebevražd není často možné plně objasnit, dokonce ani tehdy, pokud zbyl dopis na rozloučenou.

Pramen: částečně moje zkušenosti a částečně časopis Terra Libera

1 0
možnosti
DP

Ty spicky v breznu a prelomu rijna a listopadu maji vetsinou na svedomi dusevni nemoci - v breznu a na podzim deprese a navic v breznu nektere druhy schizofrenie. Moje soukrome pozorovani z mnoholeteho pusobeni v psychiatrii.Ponekud klesajici pocet sebevrazd v mnoha zemich je diky modernim antidepresivum.

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik