Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

markyz.Gero

14. 9. 2012 8:58
tak už tomu rozumím

mám chřipku a není mi dobře jelikož předevčírem jsem neodpustil tomu pitomci co mi na dálnici udělal myšku a nadával jsem mu  ještě hodinu, dobře mi tak

0 0
možnosti

LNKa

14. 9. 2012 9:12
Re: tak už tomu rozumím

Mezi chřipkou a artrózou je trochu rozdíl, ne? NIcméně chřipku jste dostal, protože jste nedostatečně reagoval na změnu počasí, neregistroval zprávy těla, které hlásilo, že je mu zima. Dále jste si oslabil imunitu stresovou reakcí a máme chřiku jak vyšitou. Pokud byste si však nelehl a ještě k tomu byl v chladu a pro jistotu i ve stresu, docela jistě se vám z toho vyvine třeba zápal plic a pokud budete pokračovat, tak umřete. A houbelec vám bude platný, že polykáte prášky, když stojíte celé dny na dešti. Takže nepolykejte prášky, ale jděte se v první řadě zahřát. To je poselství článku, ale mluví se o psychice.

0 0
možnosti

stařec bez moře

14. 9. 2012 6:28
autorka to staví příliš jednoznačně

je samozřejmě spousta neduhů, které dokáže odstranit jen kudla nebo medikamenty, ale rozhodně na vnitřním prostředí těla závisí jeho rozpoložení i chuť a síla se bránit. Tělo každým okamžikem vzdoruje a přemáhá mnoho vetřelců, jejichž jediným posláním je mu škodit a pokud je dobře naložené a dobře opečovávané, zvládá to.

Napsal jsem do jednoho časopisu, který normálně nečtu, radu jedné paní, která léta trpěla na plíseň na chodidlech, aby na to použila propolis. Zanedlouho po otištění mi přes místní lékárnici vzkázala jiná stará paní z našeho města, že jsem jí tou radou pomohl plísně se zbavit a že se za mne bude modlit. Měla zetě primáře a ačkoliv jí léčil, nedokázal ji pomoci. Chtěla se vyléčit, ale medicína s jejími postupy se na její případ nehodila a s propolisem to vyšlo.

0 0
možnosti

Seniorintelektualka

13. 9. 2012 21:37
To je asi tak: Artrosu léčí ortoped,

pokud by lékaři jiných odbornolsrí  zkoušeli něco na svých dětech, tomu moc  nevěřím..

1 0
možnosti

LNKa

14. 9. 2012 0:07
Re: To je asi tak: Artrosu léčí ortoped,

To vůbec není věc odbornosti přece. Doporučuji Vám knihu "Mým marodům" od Mudr. Hnízdila. Jsou tam myslím zrovna dva příběhy o artroze a pár jiných. Velmi ilustrativní případy, navíc z pera lékaře. Každý rozumný doktor vám řekne, že on neumí vyléčit pacienta, který pro své vyléčení nic nedělá, kromě toho, že chodí po doktorech.

0 0
možnosti

Seniorintelektualka

13. 9. 2012 21:37
Autorko, moc Vám

nevěřím..

3 0
možnosti

LNKa

14. 9. 2012 0:02
Re: Autorko, moc Vám

To asi nebude chyba autorky. :-)

0 0
možnosti

maxas

13. 9. 2012 20:07
Neumějí, ani nemohou umět,

jeden známý exlékař, který zběhl k astrofyzice a stal se známým (evidentně nikoli blbec) před časem napsal přibližně toto : Pemzum zaručených a spolehlivě ověřených informací, které má současná medicína k dispozici je pouze 20 - 25% z množství, kteréby medicína měla a jistě i chtěla znát, aby dokázala spolehlivě řešit uzdravení svých pacientů. Bylo to řečeno už před lety, nějaké to procento asi naskočilo, ale zatím je to tak, že v průměru lékař rozhoduje o léčbě s 70% tním informačním deficitem. Naštěstí platí že "lekař léčí ale příroda uzdravuje (lekař ovšem inkasuje). Cesta bude ještě dlouhá, bohužel..

2 0
možnosti

klecanda

13. 9. 2012 19:47
Velmi dobře

R^

0 0
možnosti

ursula

13. 9. 2012 18:44
Nemyslím si,

že každá nemoc je způsobena neschopností odpustit,ale máte pravdu,že s nenávistí se žít nedá.(možná dá,ale šťastný život to určitě není);-O

1 0
možnosti

Lumpíí i po banánu 9

13. 9. 2012 19:08
Re: Nemyslím si,

některé typy rakoviny jsou prý naopak způsobeny přílišnou až nezdravou láskou (tím myslím připoutání k jiné osobě, nejčastěji k dospělému dítěti). Tak moc milujeme, až mu nedáme volně dýchat, neustále ho obrazně řečeno "kojíme" nebo je spojen "pupeční šňůrou". Tohle je podle mne o moc těžší přerušit, než jen přestat nenávidět. :-/

0 0
možnosti

Lumpíí i po banánu 9

13. 9. 2012 18:39
když člověk neumí odpustit, ještě vždy mu může pomoci voda

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2147-o-vode-jinak-nez-jsme-zvykli-rozhovor-s-dr-batmanghelidjem-autorem-knihy-voda-pro-zdravi-lecbu-zivot.aspx

psychika je velmi důležitá a je potřeba s ní pracovat, ale někdy to třeba nejde (u malých dětí, u "zarytých" lidí)

0 0
možnosti

Marlen2

13. 9. 2012 14:33
psychické

zdraví jistě v mnoha případech úzce souvisí se zdravím fyzickým, ale ne vše se dá vyléčit tím, že se uzdraví psychika, vyřeší problémy a hurá...například nádor na plících je pryč.I lékaři jsou jen lidé a ne bohové, kteří by odstranili všechny nemoci světa.Jistě je to individuální,co se podaří vyléčit u jednoho, nemusí jít bohužel u jiného.Ten titulek mě zní maličko nefér, je zavádějící.

1 0
možnosti

LNKa

13. 9. 2012 17:37
Re: psychické

Zavádějící název to není, pokud uznáme tezi, že "Lékař léčí (a mnohdy dobře a účinně), ale pacient se mjusí uzdravit sám."  Bohužel současná oficiální medicina má velmi propátrané tělo, ale málo prozkoumané vazby mezi myšlenkami a navázanými emocemi na ně a jejich působením na tělo. Proto lékaři nemohou skutečně někoho vyléčit, pokud si on sám neodstraní příčinu svého sebepoškozování. Mohou potlačit příznaky nemoci nebo odstranit nádor, ale víme, že takové věci se člověku recidivují. Logicky - protože člověk, už fyzicky vyléčený, pokračoval ve svém smutku nebo zlobě nebo sebeobětování svým bližním apod. a tak se mu vytvoří nádor znovu nebo se objeví jiná zhoubná nemoc, jiného druhu, na jiném místě ........

Ne vše se podaří vyléčit jen tím, že se zlepší psychika (zjednoduším-li na Vaše slova), samozřejmě, ale je to základní podmínka, aby  k úplnému vyléčení vůbec dojít mohlo.

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

13. 9. 2012 13:18
pokud by Vás to neobtěžovalo,

můžete sem napsat ty čtyři knihy?

1 0
možnosti

LNKa

13. 9. 2012 17:25
Re: pokud by Vás to neobtěžovalo,

Autorka nejsem, ale znám názvy jejích knih. Jsou to Základní učebnice štěstí 1.-4. díl. Jsou myslím k dostání v mnoha internetových e-shopech, uričtě je budou mít v knihkupectví Hledající.

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik