Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazena pani Bohumilo Truhlářová. Pri cteni vaseho clanku jsem mel pocit neceho neskutecneho. Od roku 1989 se najde clovek, ktery jeste dnes nerozumi chodu hospodarstvi v dnesnim svete. Proto ten plac neberu v uvahu. Je to proste ukazka osobnosti, ktera jeste dnes nevnima, jake hospodarske vazby zenou cely pokrok kupredu. Na vasi omluvu je snad vase zenske citeni v ochrane vasi rodiny. Protoze jsem prozil Protektorat a zacatek komunistickeho "dobra" vim, jak moje matka citila celou tu dobu. Nevim zda ma slova pomohou, ale dnesek neni ten zacatek konce sveta. Bude lip v budoucnu.

Z celeho clanku jsem byl jen potesen vasi myslenkou vsadit na odborniky a dat jim to veslo k pohybu statu. Nenaznacila jste sice vasi predstavu jak to chcete udelat, ale myslenka je hodna k zamysleni. Je znam system, ktery je staven na kvalite jedince, kde jeho ohodnoceni provadi obcane primo v jejich volebnim okrohu. Podobne, jak budete volit senatora z vyberu kandidatu. Volba neni zavisla jen na clenstvi v te ktere strane jako dnesni volba, ale je zde pridano obcanum se zamyslet o kvalite znalosti a kvalite osobnosti kandidata, ktereho jste si vybraly a daly jste mu svoje hlasy. To by zlepsilo cely system a vas by to castecne uspokojilo.

2 1
možnosti
JN

J65o40s20e22f 27N38i65k40l

3. 9. 2022 16:20

Máte pravdu, "tolik naivních lidí" si pod pojmem národní zájmy představují úplně něco jiného, než ve skutečnosti jsou .Národní zájmy ČR jako takové neexistují, protože jsou u nás nahrazeny a uplatňovány jen zájmy EU a NATO a to ať jsou pro nás výhodné či nevýhodné...

1 0
možnosti
Foto

Když jsem četl text, přemýšlel jsem o tom, kdo autorce zajistil životní procházku růžovým sadem, odklízel z dohledu plevel a kopřivy, vyplňoval i mírné prolákliny a zajišťoval trvalý slunečný svit.

Ten text je opravdu doslova "boží".;-)

7 0
možnosti
Foto

Jeden odborník měl dlouhý projev, který přijde do dějin. Jistě máte na mysli takového a podobné.

3 0
možnosti
ZK

Vaše řádky mě vrátily do sněmovního handrkování od kterých nikdo nic nečekal. K zastavení před obrazovkou mě donutila až paní Langšádlová, když za pultíkem prezentovala činnost jejího ministerstva. Že to bylo zcela mimo zájem přítomných, dokazovalo i pozadí poskládané z jejích vládních kolegů. Stejně jako oni, ani já se nesnažil pochopit, co paní ministryně strojově odříkávala, jen jsem byl fascinován z nabytého přesvědčení, že i ona, šéfová přes vědu a výzkum, vlastně ví jen starou belu o tom, co vypouštěla z úst.

4 0
možnosti
Foto

Tak tohle je pozvánka na dnešní demonstraciR^R^R^

1 0
možnosti
JK

To, co jste napsala, je tak naivní a hloupoučké, až to děsí.

Píšete: "Vládnout nám – žít své postavení ve funkcích jakožto službu lidem - musí odborníci: lidé s vysokým odborným a současně i mravním kreditem." Kdo bude určovat, kteří to jsou, ti odborníci s vysokým odborným a mravním kreditem? Znáte lepší způsob než jsou volby? Možná je problém ve vás, když používáte pojem vládci ve smyslu vrchnosti.

Jiný příklad z vašeho textu: "Pravdu musíme společně hledat, nikdo na ni nemáme patent. Musíme diskutovat u kulatého stolu a hledat řešení, která lidi nerozdělují." Kdo přesně má diskutovat u kulatého stolu a hledat společně pravdu? Výrazem této představy je právě zastupitelská demokracie, kterou máme. Jinou formou je přímá demokracie, avšak rozhodovat o každém problému referendem je technicky a finančně neúnosné, a hlavně nepraktické.

Skutečně - problém je ve vašich představách. Jako třeba v té, že "až budeme umírat, nebudeme se zodpovídat z toho, jací byli lidé kolem, skládat účty budeme ze své zodpovědnosti za své kroky životem". Kdy a komu se zodpovídá a jaké účty skládá například ten, který havaruje v autě a je na místě mrtev?

13 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik