Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

To zní hezky, ale poněkud idealisticky. Nicméně samozřejmě většina normálních lidí o žádné války nestojí a chce prostě normálně žít. Občas jim ovšem do toho šlápne vojenská holínka nějakého Caesara, krále, sultána, Čingischána, Jana Žižky, Napoleona, Hitlera, Stalina či Putina, o amerických generálech trénujících v islámských zemích nemluvě.

1 0
možnosti

Kteří mocní nechtěli spolupráci? Asi jste nezaznamenala, že mezi Západem a Ruskem se začal rozvíjet vcelku čilý obchodní ruch a svého času pořádala vojska NATO a Ruska dokonce společná cvičení a nic nenaznačovalo nějaký konflikt. Problémy nastaly, až když se dostal k moci bývalý kágebák Putin a začal vracet do života brežněvovskou doktrínu nebezpečného Západu.

5 0
možnosti
JP

J33a72n 57P42a26v18l90í50k

16. 4. 2022 13:04

Ta "smysluplná pravidla" existují" a není zapotřebí vymýšlet nějaká další. Jmenují se demokracie. V některých zemích to funguje docela dobře, v jiných hůř a v některých vůbec, s kterými pak je ten největší problém, jako např. s Ruskem. A všude je nutné myslet na to, že demokracie je vždycky ohrožená, nejen nedemokratickými zeměmi, ale také různými populisty a psychopaty, ale i těmi, kteří jsou nevědomí a neví, že ta pravidla už byla staletími ověřena. Takže než vymýšlet nová pravidla stačí usilovat o to, aby ta stávající byla dodržována.

2 1
možnosti
Foto

Má nás spasit vláda lidu prostřednictvím rovných, přímých a tajných voleb? Podle psychologů jsou 2/3 lidstva nic moc. Krom toho, jak píše autorka blogu, média zklamala. Tudíž informace, které je ovlivňují, nemusí být pravdivé. Když se dostanou k moci chudí, jsou podplatitelní. Když bohatí, budou prosazovat své zájmy.

3 0
možnosti
JB

J10i40r50i 78B37o56r

16. 4. 2022 12:47

Co vám brání napsat že Rusove střílí Ukrajince?

3 0
možnosti
JL

Nejhorsi na tom je, ze Putin pokazde mluvi o Ukrajincich jako o bratrech Rusu. Je to tedy Rusy zapocata valka bratrovrazedna!

Nedovedu si predstavit, ze bych, jako Moravak sel zabijet Slovaka, Cecha, Slonzaka jen proto, ze nechce poslouchat! Stejne tak bratrance Ukrajince!

[UA]V

6 0
možnosti
VF

Dobrý den. Do značné míry bych si dovolil souhlasit. Ano, jsou to války mocných v mnohém pohledu války o moc, území a zdroje. Tak to probíhá po celou historii lidstva na planetě. Dále platí, že vítěz přepisuje dějiny a každá řežba o moc, území a zdroje se děje pod nějakou zastírací ideologií, nejčastěji etnické nenávisti a šíření víry resp. ideologie. Proto také svatá inkvizice měla jedno z hesel, že účel světí prostředky. Každá válka má své příčiny, které různí historikové vykládají podle zájmů svých pánů a své ideologie. Ve všech válkách se pak dějí strašlivá zvěrstva, která se využijí v propagandě nenávisti o barbarství nepřátel. O 2.sv. válce se říká, že byla pokračování té první, protože vítězné mocnosti příliš zdeptaly a pokořili poražené Německo. Stejně je tomu tak, když Severoatlantická aliance zvítězila ve studené válce nad SSSR a jeho satelity. A už to zase jede.

2 6
možnosti
Foto

Německu významná část reparací po první světové válce byla prominuta a Německo je splatilo v roce 2010. I Československo splácelo válečné reparace společně s Rakouskem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik