Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazena pani Bohumilo Truhlářová. Zil jsem pres vsechna obdobi vaseho clanku. V cervnu 1953 mi bylo 14-1/2 roku. Ty slova Toncka si jeste pamatuji. Tu nedeli den pote take.

Rozhodnutim, pri te vasi druhe kalamite, jsme se s manzelkou osvobodily od te kalamity mocnych. Jenze....!

Zde v zemi kde zijete, tedy v CR, se odehrava predpoved ucence z dob stareho Recka, ktery prohlasil, ze kazda demokracie se casem stane diktaturou a to pomoci obcanu jako jste vy, pani Truhlarova. Neverite? Najdete si ten vyrok cely a dobre se nad nim zamyslete. Hlavne se snazte najit kde vy se nachazite v tom vzkazu pana Sokratese. Zda na zacatku, nebo se chylite ke konci a bojite se toho. (to poukazuji vasemu nadpisu) co nastane dal.

Ziji v zemi, ktera pochopila tu vasi uzkost a rozhodla se upravit zakon statniho usporadani podle aristokrata francouskeho kralovstvi, ktery vydanim knihy "V duchu zakona" (Spirit of the Law) v roce 1748 chtel tomu Sokratesovi odpovedet, ze ten system nasel a diktatura se nebude konat, kdyz ten system bude uskutecnen. 6 obcanu to udelalo 1786 a ten system drzi stale tuto zemi demokratickou a to pres levicove sily nastolit ten marxisticky gulas.

Proc to pisi? Chci vas privest k zamysleni, co jste svoji volbou loni na podzim ucinila. To poukazuji na system, ktery vam nedokaze dat moznost volit toho, koho znate, komu verite a tomu by jste chtela dat tu silu hajit vasi pravdu. Volite bublinu, program ktery jste si vybrala, pro koalicni nutnost neexistuje a je jiny, vladu tvori lide ktere neznate a chteji aby jste jim duverovala a sama vite, jak republika vypada hned po volbe a po vlade dvou, kteri tu diktaturu chteli mit. Jeden jeste dnes blaboli sve nesmysly, ktere malo kdo posloucha.

To je to malo, co jsem chtel vam rici. Dekuji za pozornost.

4 0
možnosti
JK

Měnová reforma je i umělé oslabovaní koruny ČNB.

0 0
možnosti
JP

J22o98s68e19f 58P91o33t17r

6. 2. 2022 14:38

Nechápu vaší větu :"A že nám totalita otevřeně už druhý rok vládne a vůbec se netají tím, jak částí národa pohrdá,...."

Ale i tak dám k lepšímu historku z té měnové reformy v 50. letech. Tenkrát jste si museli stávající pe níze vyměnit v novém, strašně nevýhodném kurzu za nové.

V jednom městečku kritik nového režimu si vzal starý roztrhaný pytel, nacpal ho senem a do děr nastrkal poslední peníze, které měl a šel si to vyměnit. Pochopitelně vzbudil obrovský poprask u obyvatel městečka, ale byl zatčen a několik měsíců vězněn.

0 0
možnosti
MV

Totalita nám vládne... Kdyby nebylo podle vaší fotky a vzpomínek odhadnout váš věk, skoro bych si vsadil, že tohle napíše nějakej člen mladých komunistů.

3 0
možnosti
RK

Tak já sleduji, že co nastoupila nová vláda, tak se uvolňuje velké množství restrikcí a u těch které jsou navíc víme, kdy skončí. Ale náš internetový disent bude kňučedníkovat furt. ;-)

4 2
možnosti
MB

Když se to tak vezme. Na celé dějiny lze nahlížet, jako na Staroměstský orloj. V cyklech vyrážejí postavičky, ukloní se. Zamumlou to své. Se mnou - Vám bude lépe. A už odcházejí s nástupem dalších. Jediná spolehlivá figura, je ta Smrtka. Co s tím. Jak v tom žít a orientovat se ... ?

Objevil jsem minimálně 2 předpoklady. Člověk se nejprve má vyrovnat, sám se sebou. Co vlastně chce a kam dojít. Na to bezprostředně navazuje. Jeho poměr. Ke státu a režimu. Jsou mu pomocníkem, nebo břímětem? Důležité je, vážit si sebe sama. Vygenerují totiž, objem hodnot. Ty člověk nemůže podkročit - Ztratil by svou morální důstojnost. Následně jde, o poznání. Rodiny, generační zkušenosti. Ty předcházející režimy jim daly, nebo vzaly ? ...

Z uvbeeného vyplývá, že největší lotři jsou komunisté. Gottwaldova klasika. Volební program a skutečnost. Lhostejno, zda propadl alkoholu a hrůzy ze Stalina. Směšná postavička, Antona Zápotockého. V r. 1953 večer lže, ráno krade.Navíc, na rukou má stále krev. Procesy pokračovaly. De Bil ak, se svým zvacím dopisem. Předáno na symbolickém místě, na WC. Orloj se poootočil. Přichází agent Bureš. ČR zkvétá, je vzorem. Všichni nám závidí a učí se od nás. ČR, je ve finančním rozvratu., Vše završí 6x násobný soudní recidivista Miloš.

Přichází pan Fiala. Se svou vládou sebevrahů. Určitě mnohé zklame, podvede. Sdělí národu, že ČR zaostala. Nemá reformy, nemá prachy. To je vlastně na odstoupení. Soudružka Konečná, jej k tomu již vyzvala. Mocní nás nemohou podvést, nemají k tomu možnost. Tu jim dáváme, my - Voliči. Bohužel,. orlojovití populisté? Své místo v dějinách, stále mají jisté ... :-)

7 1
možnosti
LH

A ze jste vynechal pár zajímavých typků z toho svého seznamu.... Vidím že syndrom Babiš a Zeman stále nevylecen, skoro si myslím že vám něco udělali nebo sebrali... :-P

4 4
možnosti
Foto

To je v pohodě, zatím to jde vydržet. Režim teprve začíná, ale již začal přitahovat šrouby. Chtějí tu být na věčné časy, proto zavádějí korespondenční hlasování Rv

3 4
možnosti
Foto

Nejen šrouby, ale i brzdu u kolotoče. ;-D

2 1
možnosti
AT

Zvůle mocných zakázat kafíčko v restauraci ... fakt vás lituji.

P.S.: někdo je z podnětu této vlády vyhazovaný z práce?

9 3
možnosti
MV

Také jsem si tohle přečetl pro jistotu 2x... je fakt neuvěřitelný, co dospělí!!! lidé myslí vážně...

2 0
možnosti
PK

"Totalita nám vládne".....no já si stále myslím, že se mýlíte a že to pojmenování se spíše užívá pro reřimy, které se nacházejí o pár set km směrem na východ.

4 2
možnosti
Foto

...dneska už i na západ.

1 3
možnosti
IJ

I89v41a88n 88J96i30r45e81š

6. 2. 2022 2:52

Něco tak ublíženého a ubrečeného jsem už dlouho nečetl. Jste zřejmě jedinný člověk na Světě, kterému bylo ukřivděno, který musí něco respektovat a v zájmu druhých se trošku omezit. Musí to být smutný a nespokojený život s takovou mentalitou, snad se vám uleví řevem a ječením na nějaké demonstraci.

11 6
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik