Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Souhlas, obecně+ vzato, člověk je proradný nebezpečný tvor, "opičák vychytralý" měl by se jmenovat latinsky. Ale v určitých situacích není odpor inteligentní: kdyby vaše maminka nezpívala, třeba by s tím měli problém rodiče, a vážné. A co se týče roušek, ono to už nikoho moc nebaví, a když lidi něco nebaví, časem se na to vykašlou.

0 0
možnosti
JL

opice vychytralá - callidus simia :-)

0 0
možnosti
Foto

Ono je otazka,zda ta rouska k necemu je. V letadle ji stejne vsichni najednou sundaji,kdyz donesou jidlo ci piti. Respiratory jsou neutesnene, vsem utika vzduch treba nad nosem. Virus se drzi ve vzduchu. Pry ma respirator smysl pri setkani rychlem,ale kdyz vedle nekoho sedite dve hodiny,je to k nicemu. Na druhou stranu,kdyz se nekdo boji (lidi jsou vydeseni z toho neustaleho straseni),proc ho zneklidnovat?

0 0
možnosti
OD

No, to jste si pro své hrdinství vybrala správné místo....

Letadlo je statisticky místem, kde nejčastěji chytíte nějaký virus či bacil, protože uzavřený systém klimatizace, který nikdy není úplně desinfikován, je zablešen neřády, které do něj nadýchali pasanti předchozí. Nikdy nevíte, zda na minulém letu neseděla v kabině skupina chrchlajících Asiatů, kteří nám tímto způsobem dovezli nákazu, která sic nemá nic společného s Covidem, ale stejně na ní nemáte protilátky.

Chápu Vaší nutkavost prožít to dobrodružství vzdoru, které je dnes tak laciné, protože Vás za toto odmítání nikdo do Aušvic nepožene, ale vězte, že dětiská kverulace pravidel, která jsou víceméně založena na dobrovolné sebekázni o Vaší dospělosti příliš nesvědčí. A nepomůže tomu ani poučná bajka o hadovi.

Nechte hadovi, co hadovo jest a pokuste se chovat s důstojností úměrnou Vašemu věku.

3 0
možnosti
Foto

"Osobní hrdinství" má holt různé podoby. ;)

3 0
možnosti

R^

Celý život řešíme kompromisy. A základem by mělo být prehistorické:

CO NECHCEŠ, ABY TI DĚLALI DRUZÍ, NEDĚLEJ TY JIM!

Proto hledáme kompromisy, které musí být oboustranně přínosné.

Jsem plně naočkovaný vakcinou Pfiser-BioNTech, nyní půjdu na upamatovací dávku. Prodělal jsem lehkou varietu alfa v prosinci a nyní v červnu varietu delta. Jsem tedy plně vybaven na setkání s koronavirem. Nemusím se bát žít svobodně jako před covidem. Vážné onemocnění a smrt hrozí prakticky jen nenaočkovaným. Nemusím nosit roušku. Pokud se však někdo bojí, není důvod, abych si roušku nenasadil, i když vím, že ji nepotřebuji. Měli bychom mít úctu jeden k druhému! A nekopírovat hloupé politiky, kteří se Pravdě a Lásce vysmívají!

:-)

0 0
možnosti
PK

Souhlasím s textem až do té pravdy a lásky, tady to už dlouho nefunguje a fungovalo snad asi jen pár měsíců...

0 0
možnosti
LP

No, asi takhle. Vy jste sundáním roušky v letadle nastavila své hranice, zmíněná paní zase ty své, a jasně vám sdělila, co si k ní mohou druzí dovolit.;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik