Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J65a58n 81M23a79r12e13k

3. 7. 2021 21:17

Právníci nikoho postavit mimo zákon nemohou. Zákony vydávají sněmovny se schválením vlády, pokud vím...leč nejsem expert.

0 0
možnosti
VB

Dnes máme v českých nemocnicích 42 pacientů s covid-19. Je přiměřené, aby po nás ministr chtěl na každém kroku ukazovat potvrzení s našimi zdravotními údaji? Není.

1 0
možnosti
LH

V potvrzeni žádné zdravotní udaje mimo terminu ockovani nejsou..... Tak prodim nelzete..

0 0
možnosti
VB

Na švýcarskou veřejnoprávní televizi dal nespokojený divák nedávno trestní oznámení s tím, že v jednom pořadu se mu nezdálo informování veřejnosti objektivně vyvážené. A u nás občané jsou 6 měsíců jednostranně masírováni informacemi, jež si přeje prezentovat vláda a pár odborníků kolem ní. Přitom i česká média podléhají předpisům, že mají informovat korektně, určitě nemá ani ČT, ani ČRo část informací utajovat či zamlžovat a trvale zvýrazňovat jen to, co si přeje ministr zdravotnictví, kolem něhož se pohybují jedinci se střetem zájmů.

0 0
možnosti
OD

Tak tohle je komedie, jak ochránit mamlasa před podvodníkem?

Vidím jedinou cestu - pozvednout mamlasa na úroveň Homo Sapiens.

Jak nevidět ve zpravodajství "strašení"?

Doporučuji četbu řeckých klasiků. Už před skoro třemi tisíci let vymysleli tzv. kritické myšlení.

Na závěr citát -

"Je důležité se z toho nepodělat."

Ivan Hlinka

0 0
možnosti
PP

K trestní odpovědnosti byste pak mohla hnát i autory všech následujících výroků:

> Jízda na červenou může způsobit dopravní nehodu. Kouření způsobuje rakovinu. Požití značného alkoholu může způsobit smrt.

Argumentovat můžete třeba tím, že Franta z Horní Dolní hodně kouří, pije jak duha, pod vlivem jezdí na červenou a dosud se mu nic nestalo. Dva nemocní pacienti v Budějovicích nejsou důvodem k panice. Pozornost by však mělo budit stoupající reprodukční číslo infekční nemoci.

1 2
možnosti
PC

Vámi uvedené příklady jsou ovšem jednoznačně pravdivé na rozdíl od záměrného a učelového šíření poplašných a lživých zpráv, jakými jsou např. "nebezpečná delta, mrtvoly a mrazáky na ulicích, naprosto bezpečné a funkční vakcíny..." a jiné účelové a nebezpečné věštění z křišťálové koule.

5 0
možnosti
IA

Máme svobodu slova, takže každý může říkat, co je mu libo. A je hodně lidí, kteří si dávají věštit a platí za to velké částky, A mezi nimi jsou kupodivu i lidé vzdělaní a poměrně materiálně dobře zajištění. A pak si stěžují, že dostali tragickou věštbu. Zajímalo by mne, jak a proč povoluje živnostenský úřad takovou činnost a jak si ověřují schopnosti těch žadatelů, že mají věštecké schopnosti. Je to významný příjem nejen pro věštce, ale i do státní pokladny.V časopisech pro ženy jsou publikovány všelijaké horoskopy, bůh ví, odkud je berou, když se se žadatelem nestýkají. V dějinách starověku v zákonech byly takové činnosti přísně trestané a trestáni byli lidé, kteří je využívaly. Staří Řekové běhali do věštíren a Římané též. Pak se proti tomu ohradili křesťané. a vidíte, uběhlo více než 2000 let a máte tu věštce zase. Proč? Protože lidé chtějí takový servis, aby nemuseli své osudy řídit sami s nejistotou.

2 0
možnosti
Foto

Však i pan premiér se údajně řídí dle nějakého věštce či věštkyně. Však je to také vidět! R^

0 0
možnosti

Před blbostí nikoho neochráníte. Viz poslední pořad Na stopě, kde byl popsán neuvěřitelný případ podvedeného občana, který na základě strašení telefonem, že je ohroženo jeho bankovní konto, vybral dle pokynů podvodníka ze svého účtu celou hotovost v bankomatu a následně ji vložil do jiného bankomatu na kryptoměny(!). A aby toho nebylo málo, podle dalších pokynů si u banky ještě vyřídil úvěr a s celou vypůjčenou částkou naložil stejně. Že mu to nedocvaklo ani ve chvíli, když měl své úspory v hotovosti v ruce a už o ně žádným způsobem nemohl přijít, nad tím zůstává rozum stát.

4 0
možnosti
VB

Německo a další rozumné, odborně vyspělé země dnes hlídají, zda se neobjeví něco nového, neznámého, patrně zcela nový kmen viru se zničujícím účinkem, to bohužel bude hrozit pořád, vždyť v 21. stol. řádil SARS 1 a MERS (my jsme si mysleli, že se nám vyhne), Německo aj. paralelně vedle covid-19 řeší i spoustu jiných věcí, které občané potřebují mít v pořádku, např. infekční nemoci, jež pacientům hrozí při hospitalizaci (tzv. nosokomiální infekce získaná v nemocnič. prostředí), u nás se patrně nic moc nedělá, jen se občani zastrašují, aby náhodou neměli zdravé sebevědomí. Jenže líp to dělají v zahraničí: místo strašení říkají lidem víc pravdy, občané pak úřadům víc důvěřují a více slyší na rozumná doporučení: ještě se zbytečně neshlukujte s příliš vel. počtem cizích lidí apod.

3 0
možnosti
VB

V době totality jsem osobně poznala pí Halaburdovou, která na rozdíl od dnešních podvodníků zřejmě měla jasnovidné schopnosti, patrně měla i znalosti z psychologie (poznat typ člověka a správně ho nasměrovat k lepší život. cestě) a možná i hypnózy (ovlivnění). Byla to velmi charakterní paní, o peníze si neříkala, špatné věci spíše neříkala, jen když někdo skutečně chtěl a potřeboval (např. sepsat posled. vůli). Několik generací Čechů a hlavně Pražáků se u ní přesvědčilo o jejích schopnostech, neznám případ, že by se spletla. Své schopnosti využívala k tomu, aby člověku poradila lepší volbu (když se např. potřeboval rozhodnout v závažné věci). Jinak máte pravdu, stát založený na lži a manipulaci s lidmi, to jsme měli před listopadem 1989. Hlavně by si měla veřejnoprávní média uvědomit, že byla zřízena a jsou financována jako nestranná služba občanům, nikoli jako slouhové moci. V ČR je ale těžké potkat odborníka s širšími či hlubšími vědomostmi, bez střetu zájmů, takže je lepší si ověřovat česká tvrzení v zahraničí.

2 0
možnosti
AT

Přišel, či již dozrál správný čas a nebo je to již promeškáno, ale nikdy snad není pozdě, i v tomto případě....

Tady v České republice je těchto pomatenců přehršel. Soudní moc by si mněla tuto skutečnost a to co nejdříve laskavě uvědomit, že by mněli vymyslet zákon na jejich ochranu, před sebou samými.:-/

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS