Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Kdyby snad náhodou, nedej bože, přišlo, kromě grafomanické demence, ještě nezvladatelné cukán ústních koutků a nezadržitelné pěnění, tak to bude chtít studenou sprchu, nebo raději skok do ledové vody.

1 2
možnosti
Foto

Vy pěníte? Měl jste tu zubní pastu vypláchnout.

0 0
možnosti
VB

Neplatí to jen u komunistů, taky u SPD či Trikolóry mám tyhle pocity, ale v demokracii je ta výhoda, že nakonec i ty problematičtější politic. subjekty sem tam pomohou protlačit i správnější projekt. Občas se jim jen účelově něco hodí do hry.

1 0
možnosti
VV

To jsou ovsem take jen prebarveni komunisti.

0 0
možnosti
JS

Nic takového, nevím jestli trapného nebo naivního, jsem delší dobu už nečetl.

5 4
možnosti

M81a61r59t38i12n 31Š68u23l89c

23. 4. 2021 11:37

.."kulisy se změnily, ale charakter lidí? Ó, jé! To potrvá ještě stovky let"..

To máte pravdu. I když bych spíše řekl, že se to nezmění nikdy. Vždyť je to vidět i na vás. To jednoduché rozlišování a nálepkování... ty jednoduché pravdy a ten pocit spravedlnosti.

Komunismus je naštěstí pryč ..ale ty věci, které spojujete s komunismem jsou obecné, ty přetrvávají. To je velmocenská politika, komunismus, nekomunismus.

Chrastění zbraněmi, vymezování červených linií, diktování druhému, co má dělat ..to tady bylo dávno předtím a bude i nadále.

Můžeme se na to dívat z jedné strany barikády jako vy, nebo z nadhledu. Pravda, když se na to člověk podívá z nadhledu a v souvislostech příčin a následků, člověk poněkud ztrácí ten pocit spravedlivého rozhořčení, když zjistí, že na všech stranách je to víceméně stejné.. že to, co na protivníkovi odsuzujeme, tomu na naší straně tleskáme.. že to, co u druhých považujeme za nepřípustné sami považujeme za naše svaté právo v zájmu prosazování našich jedině správných ideálů..

To je obecnější nežli nějaký Hitler, komunismus nebo Rusko. To je asi přirozená lidská mentalita, shlukovat se do tlup (bojových, náboženských, ideologických atd) a podmaňovat si okolí. A asi je to z pohledu vývoje druhu tak správné, neboť se tak prosazuje to silnější a zdravější. Ale v tomto kontextu se kategorie jako dobro a zlo, právo a bezpráví, pravda a nepravda jeví jako relativní a marginální.

Nejjednodušší je moc to neřešit. Vybrat si místního Boha, aktuální ideologii a směřování ..a věřit. Dělá to tak většina lidí všude po světě.

3 0
možnosti
Foto

Proto by měly být učebnice dějepisu apolitické.

2 0
možnosti
PK

Po cca více jak 30 letech tady již kovaných komunistů nezbylo a pokud míníte ty karierní jako pan Dvořák, Pavel, tak ty již dávno nejsou nakaženi, takže třeba jde o tzv.neomarxisty, těch je i na Západ o d nás požehnaně....

3 0
možnosti
Foto

Takže třeba s. Kaťuše Konečná je neomarxistka? Filip také? ;-D;-D;-D

5 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 1
možnosti
VC

A ještě horší je bavit se s Piráty !!

2 2
možnosti
Foto

Na té fotografii působíte jako rozumná, vlídná žena.

0 1
možnosti
JV

Zato na te vasi je jen ten pes vlidny a rozumny ;-D

6 3
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik