Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Vite, v Nemecku na tu denacifikaci dohlizeli spojenci. Tady nc takoveho neprobehlo a vse vlastne ridili byvali komunisti co zalozili ODS. A ti meli ctyricetiletou zkusenost, takze ti nekomunisti nemeli nejmensi sanci.

1 0
možnosti
MC

Ateismus s morálkou vůbec nesouvisí.Rv

0 0
možnosti
MC

Omlouvám se. příspěvek patří dolů pod příspěvek Ladislava Jílka.

0 0
možnosti
MC

Dávám Vám zaslouženou karmu za přesné vyjádření.R^Pokud by Václav Havel využil tehdy emocionální nálady veřejnosti, což neudělal byli bychom dnes dále. Proto dnes nikdo nezná skutečnou pravdu. Nalijme si čistého vína. "Nebudeme jako oni!" Co to ve skutečnosti bylo za symbol? To, aby jsme se tady nevrždili? Ne k tomu by nedošlo a žádný skutečný demokrat tomu nemohl uvěřit. Myslím si, že kdyby tehdy V. Havel řekl toto: "Komunisty Český národ nepotřebuje k tomu, aby si dokázal vládnout." Bylo by to upřímné hodné skutečného vůdce národa. Ovšem říci, že téměř každý byl téměř soudruhem bylo plivnutím do obličeje čestným a rovným občanům, kteří se nikdy zločinnému systému nezaprodali.

0 0
možnosti
LJ

Před malou chvílí jsem v diskutoval na toto téma u pana Kroupy. Tak to zkopíruji:

V oněch listopadových dnech roku 1989 probíhaly diskuse v Laterně Magice, kterých se účastnil Havel a další. Jednou tam za ním přišel Čalfa a odvedl ho na jednání s mladšími špičkovými komunisty (ovšem nikoliv s fanatikem Štěpánem). Na těchto paralelních jednáních bylo dohodnuto předání moci: Havel bude prezidentem, Čalfa předsedou vlády ... atd. Také bylo domluveno, že nikdo nebude stíhán a zakazován. Někteří za to Havla odsuzují. Kdo si však uvědomí, jak krvavě v té době probíhalo převzetí moci například v Rumunsku, pak se nediví, že Havel tyto dohody uzavřel a vyhnul se krveprolití. Havel (a nejen on) se mylně domníval, že komunisté brzy zajdou na úbytě. V okolních zemích skutečně k tomu došlo, my se však od okolních zemí lišíme, jsme s komunismem srostlí již od dob První republiky. Jsme totiž převážně ateistický národ.

0 1
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik