Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam se řítíme? Největším nebezpečím pro mocné je zdravý člověk?

Absurdistán pokračuje – mám si platit za to, že bych si chtěla zajít do kina, zaplavat do bazénu…(za test)? Za to, že nikomu nedovolím, aby mi do těla píchal neprověřené chemikálie…platím za to, že se sama roky starám o své tělo,  

vážím si toho, že jsem zdravá!?! Roky se sama snažím zvyšovat si svou imunitu: zdravě jím, sportuji, mám skvělé rodinné vztahy, přátelé, tancuju square, jsem štíhlá byť už babička - denně cvičím… s manželem jezdíme na kole, na kolečkových bruslích, chodíme do přírody, v zimě na lyže i brusle, staráme se o chatu i vnoučata, píšu knihy...a byť mi není dvacet, jsem zdravější nežli jsem byla před lety… Nejsem tupá ovce, přemýšlím - a takoví jsou mocným asi tím největším trnem v oku. Co s námi, když se jejich blábolům nechceme podřídit...

Následující text napsal ing.Jan Konfršt dne 22.8.2021, náš rodinný přítel, kterého si s manželem nesmírně vážíme  (www.povidanisjanem.cz) :

ČAS SE ZRYCHLUJE: Vlak, jehož jsme všichni pasažéry, jede stále rychleji. Jedna událost překrývá druhou, a tak mám za to, že je dobré se občas ve vzpomínkách vrátit do minulosti. Je dobré si aspoň některé s nich nejen připomenout; řadu z nich bychom měli mít trvale na paměti. A ve spojení s Covidem zvlášť.

Připomeňme si – počátkem minulého roku, kdy začaly narůstat počty nakažených Covidem (o chřipce se přestalo ze dne na den mluvit jako by tato nemoc zázrakem vymizela z povrchu země), se prosazoval názor kontrolovaně, avšak současně co nejrychleji promořit celou společnost. Přirozeně. Vždyť nakažený ještě neznamená vážně nemocný, ale stává se tím, kdo si přirozenou cestou vytváří protilátky a získává do budoucna imunitu. Cestou staletími ověřenou. Vždyť bez přirozené imunity proti nepříznivým vlivům okolí (obecně vzato) bychom již jako jedna z forem života možná ani neexistovali.

 A jsem přesvědčen, že právě v tom čase selhala lékařská obec. Velmi rychle ustoupila od zmíněného záměru, přestala jej prosazovat, byť mělo být její povinností nechat prst varovně zdvižený. Na obzoru se totiž objevil silný protihráč – výrobci vakcín s vidinou nevídaných zisků. Snaha pomoci člověku s dlouhodobým účinkem ustoupila do pozadí. Před selským rozumem jsme začínali zavírat dveře svých domovů a slovo imunita postupně dostávalo pejorativní nádech.

 A velmi rychle se do špinavé hry s cinknutými kartami zapojili ti, kteří by naopak měli být vždy na stráži před nátlakem mocných, kdož s těmi dole nemají dobré úmysly.

 Politici. Přeochotně začali rozehrávat nečistou hru spolu s těmi, kdo ve skutečnosti zůstávají v pozadí. Ve své naivitě se rychle snažili utvrdit v přesvědčení, že i oni jsou těmi vskutku mocnými a rychle se chopili možnosti, jak alespoň posbírat drobky padající z tučně namazaného krajíce. A že k dosažení svého cíle volí nečisté či dokonce nezákonné prostředky? V mysli člověka osedlaného chamtivostí a touhou po moci, lhostejného ke skutečným potřebám ČLOVĚKA, nezůstává prostor pro uvědomění, jak zhoubná je kombinace STRACHU A NEVĚDOMOSTI. Jeho cílem je udržet ho právě v co největší nevědomosti a jak jinak, nejsnadněji prostřednictvím strachu. Přitom i on sám se strachuje – aby o svou moc nepřišel. Proto je třeba umlčet všechny ty, kdo se snaží porozumět tomu, jaké karty jsou jim vkládány do rukou.

 Hrajeme spolu podivnou, špinavou hru a peněz v banku přibývá. Přirozeně, vždyť na obzoru už je nejen třetí vlna přeočkování, a to i přes počáteční ujišťování, že si vakcíny poradí s každou následnou mutací. I to byla jedna ze lží, jimiž jsme cíleně provázeni na cestě do zapomnění. A čím víc jich přibývá, čím více se kupí, o to snadněji se jedna mezi nimi ztratí.

 Táborský deník, 20.8.2021

Protilátky nestačí

Praha – Jako doklad bezinfekčnosti se nebudou uznávat protilátky proti covidu-19. Podle náměstkyně ministra zdravotnictví Martiny Koziar Vašákové pro uznávání neexistuje dost důkazů. Není tedy jasné, jak vysokou hladinu člověk musí mít a zda by ho chránily i proti mutacím koronaviru. Jako potvrzení bezinfekčnosti dnes slouží dokončené očkování proti covidu-19, doklad o prodělání nemoci v posledních 180 dnech či negativní výsledek testu. (čtk)

 Největším nebezpečím pro mocné se stal (ne STÁVÁ, ale STAL – dokonáno jest) zdravý člověk. Ten, který vyznával a vyznává zdravý životní styl. Tělesně i duchovně. Ten odpovědný za svůj život. Ten, který se vymyká kontrole. Takové je potřeba umlčet, ve hře už je příliš mnoho peněz. Ne nalít si čistého vína, říci pravdu. Třeba jen ještě více cinknout karty.

 Jak dlouho budeme spolu hrát hru, jejíž vítěz zdaleka není znám? Na každém z nás záleží, každý jeden z nás rozhoduje sám za sebe a v důsledku i za celek, jak…

 Svobodným ve svém zamýšlení nad věcí se může zůstat každý z nás i v kleci spletené z přediva polopravd a lží, do níž se nás snaží mocní současného světa vtěsnat.

 

      

 

 

Autor: Bohumila Truhlářová | neděle 22.8.2021 17:48 | karma článku: 31,66 | přečteno: 810x
  • Další články autora

Bohumila Truhlářová

Přesně takhle se choval Hitler, když chtěl dostat svět do války, řekla mi prababička

„Putin v pytli na mrtvoly, modrožluté vlaječky kam se podíváš, hodinové telefonické rozhovory Macrona s Putinem, přátelská jednání Merklové s Putinem... děvenko, to všechno smrdělo už na dálku.

28.2.2023 v 9:08 | Karma: 6,13 | Přečteno: 176x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Zákulisní hry šmejdů

Kam oko dohlédne, nikdy jsme nevedli útočnou válku proti jiné zemi. Kdo si dovoluje podsouvat českému lidu, že jeho povinnost je útočit na jiné!?!! Ústavně zakotvená povinnost je bránit naši zemi, pokud jsme napadení nepřítelem!

28.2.2023 v 7:38 | Karma: 12,53 | Přečteno: 240x | Diskuse

Bohumila Truhlářová

Kdy je nejhůř? Když zločinecké bandy proniknou do sfér života

...a nastolí vládu jedné strany. A je jedno, jestli to udělají fašisti, komunisti nebo zbohatlíci. Hrůza, jakou způsobí jejich lež a neomalenost vede až

26.2.2023 v 12:07 | Karma: 16,20 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

A pak najednou ze dne na den jako by se nic nestalo

Do objektu vstoupili vojáci, mladí, zdraví, při pohledu na tu hrůzu kolem se odvraceli a zvraceli. Paní, která přežila

14.2.2023 v 9:20 | Karma: 23,90 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Je europoslanec Milan Uhrík v Bruselu jediný při smyslech?

Když islamisté posílali k sebevražedným útokům své soukmenovce, říkal k tomu náš přítel ing.Jan Konfršt: "Všimněte si, nikdy do toho nejdou jeho synové, jeho rodina." Posílat na smrt druhé, to zločince nebolí.

3.2.2023 v 14:17 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik