Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak mít štěstí na chlapy…

a je-li ten, kdo hledá: muž, pak otázka bude Je možné někde potkat tu pravou? Jde to vůbec, těšit se ze vztahu – a nejenom během zamilovanosti, ale užívat si pohodu i po několika letech? A čím to je, že někomu vztahy šlapou 

jako hodinky a druhému vůbec nefungují? To nás někdo rozpočítává a někomu přiřkne štěstí a druhému předurčí celoživotní trápení? Pod krkem nás drží osud, a pokud se nám nedaří, není úniku, protože si musíme odžít, co je nám osudem dáno? Jsme zajatci jakýchsi vnějších vlivů, nějakého cizího rozhodnutí, díky kterému pak žijeme anebo nežijeme pěkné vztahy anebo je to úplně jinak a žádný dopředu určený osud neexistuje? Ale my, protože si lásku či trápení ve vztazích neumíme vysvětlit, tak si slovy ´osud, osudovost´ pomáháme?

Tolik je názorů na vztahy, kolik je lidí – každý máme ten svůj… osobní, ověřený.

Já osobně jsem byla ve vztazích děsný ´matla´, protrápila jsem se celým dětstvím i dobou následující – až do chvíle, kdy jsem si přes nemoc a neutěšené manželství ve třiceti letech uvědomila, že už to dál postaru nejde. Tři roky po sobě vždy celý měsíc v nemocnici se zánětem v dutině břišní, k tomu úmrtí milovaného otce na rakovinu, úraz kolene na lyžích a můj kolaps, kdy jsem únavou přestala chodit… Známí mně doporučili léčitele, u něho tří měsíční dieta bez masa, cukru a alkoholu s vysvětlením, jak moje nemoci souvisí s tím, co prachmizerně žiji ve vztazích i sama k sobě… a že jsem nad propastí, z níž nebude návratu, pokud půjdu stejným směrem dál.

A já jsem nechtěla zemřít jako otec, který se v manželství utrápit – už kvůli dětem, které tenkrát chodily do školy, jsem potřebovala žít...

Poctivě jsem držela dietu a u zdravého životního stylu jsme pak už zůstala - začala jsem i cvičit jógu, na kurzu sebepoznání jsem se naučila naslouchat nápovědám svého svědomí. Nefunkční vztah jsem ukončila, učila jsem se vážit si daru života a zvládat život poctivě, zodpovědně. 

Pozitivní změny na těle i ochota naslouchat signálům své duše (svého svědomí) znamenaly otevření si informačního ´kanálu shůry´ a začala smršť úplně jiných informací nežli takových, které jsem slyšela od rodičů, vrstevníků, učili jsme se je ve škole. A mezi nimi bylo i to, jak je to se vztahy na planetě Zemi. Informace jsem využívala k nápravě: posléze jsem se znovu vdala – s tím pravým – se kterým i druhé desetiletí je báječnou procházkou růžovým sadem.

A jaké zásady vedou k pohodě a štěstí? Všichni je známe či alespoň tušíme… ale protože k nim pozemští vědci mlčí, děláme, že neexistují. A o jaké na Zemi nešířené informace jde? O VLASTNOSTI MYŠLENEK, O ENERGII v nich obsaženou, která není žádnou nicotou, ale silou, která se nás přímo týká, protože MY LIDÉ JÍ DISPONUJEME. A to všichni bez rozdílu, i ti, kteří si energii myšlenek neuvědomují anebo ji popírají. Myšlenkám je totiž jedno, co si o nich myslíme. Je to normální fyzika, je to jedna z energií – jako třeba zemská přitažlivost, energie gravitační, kterou na rozdíl od energie myšlenek už vědci znají, zaznamenali ji, doložili i výpočtem.

A že by energie myšlenek mohla být jemnější konzistence, proto se doposud nedala vědeckou cestou poznat a vědci se tváří jakoby neexistovala? Nevědí: odkud pochází, kde se rozprostírá ani jaké má vlastnosti, jaký dopad na člověka... Ani to, že člověk je jediná bytost ve vesmíru, která umí díky energii myšlenek vzpomínat na myšlenky minulé, VYBÍRÁ SI podle svého zájmu JAKÝMI MYŠLENKAMI SE BUDE ZAOBÍRAT... a citem a rozumem POSUZUJE dopad svých rozhodnutí, UVĚDOMUJE SI, zda úvahy byly přínosem nebo je dobré je opustit a VĚNOVAT SE SMYSLUPLNĚJŠÍM... 

A že právě v pochopení energie myšlenek by mohlo být gró k pěkným vztahům? Protože člověk by nemusel být hříčkou osudu, obětí, ale vztahy by si díky energii myšlenek tvořil? A pokud se někdo přiklání k názoru ´osudovosti, předurčenosti, nemožnosti zlepšení´, že by to byla pouhopouhá výmluva, bavila by ho dosud pozice oběti: s chutí by nadával, naříkal, očekával, že ho budou lidé litovat? A to všechno proto, aby si nemusel přiznat, že za to co žije je spoluzodpovědný, aby nemusel pohnout svým ´pozadím´ a odpracovat si, co je třeba?...

Vymlouvat se je snazší nežli si odpracovat, co v minulosti zanedbal.

A první zásada pěkných vztah je ta, že KOHO BAVÍ POZICE OBĚTI: KDO NADÁVÁ, NAŘÍKÁ, sebe nevidí coby tvůrce svých vztahů, toho je třeba ´překročit´, vyhnout se mu, nenechat se jím brzdit. Zabývat se jím by bylo ono pověstné házení hrachu na zeď. Nejde o to takovými lidmi pohrdat, ale UKÁZAT JIM NA SVÉM PŘÍKLADU, že pěkné vztahy, pěkný život je možný. A odloží-li svou pozici oběti a budou-li chtít následovat dobré věci, potom je naše RUKA KU POMOCI pro ně nabídnutá.

UVĚDOMIT SI SEBE COBY TVŮRCE svých vztahů a odložit osobní nadávání a naříkání stranou coby nepotřebné, to je ZAPOČETÍ CESTY vedoucí k pohodovým vztahům. Další informace příště.

Autor: Bohumila Truhlářová | středa 23.6.2021 10:46 | karma článku: 11,20 | přečteno: 424x
  • Další články autora

Bohumila Truhlářová

Přesně takhle se choval Hitler, když chtěl dostat svět do války, řekla mi prababička

„Putin v pytli na mrtvoly, modrožluté vlaječky kam se podíváš, hodinové telefonické rozhovory Macrona s Putinem, přátelská jednání Merklové s Putinem... děvenko, to všechno smrdělo už na dálku.

28.2.2023 v 9:08 | Karma: 6,13 | Přečteno: 176x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Zákulisní hry šmejdů

Kam oko dohlédne, nikdy jsme nevedli útočnou válku proti jiné zemi. Kdo si dovoluje podsouvat českému lidu, že jeho povinnost je útočit na jiné!?!! Ústavně zakotvená povinnost je bránit naši zemi, pokud jsme napadení nepřítelem!

28.2.2023 v 7:38 | Karma: 12,53 | Přečteno: 240x | Diskuse

Bohumila Truhlářová

Kdy je nejhůř? Když zločinecké bandy proniknou do sfér života

...a nastolí vládu jedné strany. A je jedno, jestli to udělají fašisti, komunisti nebo zbohatlíci. Hrůza, jakou způsobí jejich lež a neomalenost vede až

26.2.2023 v 12:07 | Karma: 16,20 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

A pak najednou ze dne na den jako by se nic nestalo

Do objektu vstoupili vojáci, mladí, zdraví, při pohledu na tu hrůzu kolem se odvraceli a zvraceli. Paní, která přežila

14.2.2023 v 9:20 | Karma: 23,90 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Je europoslanec Milan Uhrík v Bruselu jediný při smyslech?

Když islamisté posílali k sebevražedným útokům své soukmenovce, říkal k tomu náš přítel ing.Jan Konfršt: "Všimněte si, nikdy do toho nejdou jeho synové, jeho rodina." Posílat na smrt druhé, to zločince nebolí.

3.2.2023 v 14:17 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik