Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když jde o peníze, jde sranda stranou

Lékaři a léčitelé se nedohodnou, jako se nedohodne kuřák s nekuřákem. Kuřák se bude domáhat svého a to mu nikdo nebere peníze. Ale farmaceutickému průmyslu a lékařům případným odlivem nemocných k léčitelům o peníze jde. 

A tak jde "sranda stranou".

Co s tím? Kdo má pravdu? Jako vždy je rada prostá: přemýšlet. Obejdu se bez lékaře nebo ho potřebuji? V mnohých případech k lékařům spěchejme a děkujme jim, že nám pomohou – vždyť zánět slepého střeva, mimoděložní těhotenství apod. si fakt s pomocí léčitele nevyřešíme.

Ale co nemocným lékaři tají, někdy záměrně, někdy proto, že to sami nevědí? Že nemoc na nikoho nespadla omylem odněkud shůry, ale jsme – i když si to běžně nemyslíme – tzv. tvůrčí bytosti. A co to znamená? Že nemoc není náhodná, ani nepřišla za trest, ale my osobně jsme ji určitý čas tvořili. Jak?

Tím, jakým způsobem jsme přemýšleli a v duchu svých myšlenek pak i konali.

To je věc běžná, každý nějak přemýšlíme. Jenže jako zlí lidé se v našem životě vyskytují ani o ně nestojíme, ale moudrého člověka musíme hledat, tloušťka je raz dva, ale o štíhlou postavu se musíme vlastním přičiněním zasloužit, tak i nemoc – pokud myslíme a žijeme dle svých úvah "normálně", ale nepostupujeme dostatečně cestou vývoje k větší pravdě, potom nás nemoci přicházejí na naše pomýlení upozornit. Stejně jako obezita tlouštíky informuje, že pro svůj pořádný stav neudělali dost, nám toto říká nemoc.

Že je někdo - s odpuštěním - trouba, byť má v kapse vysokoškolský diplom, jak o něm píše lékařka J. Klímová, že se v ponížení téměř dopracoval k předčasnému úmrtí, protože si nevšiml, že si léta tvoří nemoc? A že při zdraví nejde jenom o dodržování životosprávy, ale naše myšlenky musí být zdravé i co se týká vztahů? Že máme povinnost – odpusťte, nechala jsem se unést, žádnou povinnost nemáme a není síla, která by nás ke zdraví nutila – ale pokud nechceme být nemocní, ukázněnost ve smyslu změny svých dosavadních myšlenek (např. přestaneme tlačit na druhé své požadavky a současně si od agresorů nenecháme ubližovat), to je jediný způsob, jak se udržet ve zdraví, i jak se z nemoci do stavu zdraví navrátit... A k tomu máme svobodnou vůli: každý se za sebe rozhodujeme, jestli nám stojí za to najít cestu ke zdraví anebo pokračujeme ve stejných myšlenkách i projevech - a třeba i předčasně zemřeme..

Tělo nedělá nic jiného nežli nám skrze nemoci naše stávající nezdravé myšlenkové postupy „věší na nos“. 

Že se nám to nelíbí a ani se měnit nechceme, že nám nevyhovuje, že disponujeme tvůrčí silou svých myšlenek a sami si způsobujeme na svém těle buď zdraví anebo nemoc? Jsme malí páni na to, abychom tuto sílu vyrušili…

Kdy lékařům dojde, že svými myšlenkami umíme „přeskupovat hmotu“ a všechna předčasná úmrtí např. na rakovinu jsou právě z toho, že jsme posun k větší moudrosti (ke zvládání vztahů ke druhým i k sobě) neučinili? 

Kdo toto lidem zprostředkuje a oni to pochopí, pak se mohou vyléčit i když oficiální medicina už si s nimi neví rady. Paní Jarmila Klímová, lékařka zabývající se psychosomatikou, k tomuto sdělila: „Mám na kontě pána s maligním melanomem, což je nejnebezpečnější tumor, který končí smrtí ve sto procentech případů. Ten pán je dnes úplně zdráv. Žil v nesmírně devastujícím partnerském vztahu, dlouhá léta ho tyranizovala jeho žena. Sám před tím zavíral oči, nechtěl si to přiznat, absolutně potlačil svoji lidskou důstojnost… A to k nám přišel původně s úplně jinou „zakázkou“: chtěl se vyrovnat s tím, že umírá. Místo toho opustil manželku, zpátky nastartoval svou vědeckou kariéru a žije…

A paní Klímová dál píše: V ústraní mi kolegové říkají: Hele, my víme, že psychosomatika funguje, ale když to budu svým pacientům říkat, tak ke mně přestanou chodit…“

Samozřejmě, že je v dnešní době spousta šarlatánů. Ke mně přišla pro radu paní, která mi popisovala, kolik tisíc už dala za léčení jisté léčitelce z Ústí nad Labem, a jak se od ní dozvěděla, že má zlomenou karmu a z minulého života léčitelce dluží padesát tisíc a ona je nyní po ní chce. Ptala se, co má dělat. Je šílené, jakým - s odpuštěním - kravinám jsou lidé schopni uvěřit a sedají na lep nehorázným blábolíkům.

Ale o tom celý náš život je: pořádně si vybrat, rozšiřovat svou hladinu poznání, přemýšlet co je blud a co krok dál. Nebýt ovcí, vážit si výdobytků vědy, ale nenechat se balamutit, že vše od lékařů a farmaceutického průmyslu je o.k.

Oddělovat zrno od plev a to ve všech sférách života.

Autor: Bohumila Truhlářová | středa 27.6.2018 11:10 | karma článku: 11,46 | přečteno: 594x
  • Další články autora

Bohumila Truhlářová

Přesně takhle se choval Hitler, když chtěl dostat svět do války, řekla mi prababička

„Putin v pytli na mrtvoly, modrožluté vlaječky kam se podíváš, hodinové telefonické rozhovory Macrona s Putinem, přátelská jednání Merklové s Putinem... děvenko, to všechno smrdělo už na dálku.

28.2.2023 v 9:08 | Karma: 6,13 | Přečteno: 176x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Zákulisní hry šmejdů

Kam oko dohlédne, nikdy jsme nevedli útočnou válku proti jiné zemi. Kdo si dovoluje podsouvat českému lidu, že jeho povinnost je útočit na jiné!?!! Ústavně zakotvená povinnost je bránit naši zemi, pokud jsme napadení nepřítelem!

28.2.2023 v 7:38 | Karma: 12,53 | Přečteno: 240x | Diskuse

Bohumila Truhlářová

Kdy je nejhůř? Když zločinecké bandy proniknou do sfér života

...a nastolí vládu jedné strany. A je jedno, jestli to udělají fašisti, komunisti nebo zbohatlíci. Hrůza, jakou způsobí jejich lež a neomalenost vede až

26.2.2023 v 12:07 | Karma: 16,20 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

A pak najednou ze dne na den jako by se nic nestalo

Do objektu vstoupili vojáci, mladí, zdraví, při pohledu na tu hrůzu kolem se odvraceli a zvraceli. Paní, která přežila

14.2.2023 v 9:20 | Karma: 23,90 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Je europoslanec Milan Uhrík v Bruselu jediný při smyslech?

Když islamisté posílali k sebevražedným útokům své soukmenovce, říkal k tomu náš přítel ing.Jan Konfršt: "Všimněte si, nikdy do toho nejdou jeho synové, jeho rodina." Posílat na smrt druhé, to zločince nebolí.

3.2.2023 v 14:17 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik